Titre pour le contenu (image, formulaire ou autre)

facebook oldalunk
online rádiók
DI.FM @ happyhardcore.com
DI.FM @ Oldschool Electronica
hCore.fm Radio
KRAFTYRADIO.com
Nu-Rave.com Radio
Revivalkult

mix ajánló

letölthető zene

friss megjelenés
Hardcore Energy 2

hallgatás
Marusha

    Marusha Gleiss 1966 november 18-én született Nüremberg-ben egy Berlinhez közeli településen, és innen nőtte ki magát a világ leghíresebb női lemezlovasává.

    Marusha karrierje 1991-ben kezdődött a Dancehall nevű rádióadással, amit a DT64 adó sugárzott Berlinben, és Marusha vezette a műsort. Hamarosan a fiatalság kedvence lett, az adás elköltözött és nemsokára már "Marusha rave satelite" néven futott be a köztudatba.

    1994-ben robbant be Marusha a zenei életbe úgy igazán mikor is megjelent a Somewhere over the rainbow című száma, amely mai napig a legnagyobb sikereket elért szerzeménye, több mint 500.000 eladott példánnyal. Következő maxija az It takes me away hasonló sikereket ért el, és az év végén megjelent a legelső albuma Raveland címmel, ami a mai napig az egyik legismertebb album a raverek körében.    Egy ilyen indítás után a történet töretlenül folytatódott 1995-ben is, amikor számos díjat elnyert köztük "Best techno Act" és a "Viva comet 95" valamint a német legjobb női előadó címet is. De ezeknél még fontosabb volt, hogy mint a kor egyik úttörője bevonult a techno szcéna köztudatába. Természetesen számtalan helyen játszott DJként, de még 1995-ben meg tudta jelentetni a Deep című maxiját, amit a Wir album követett. Nemzetközi szinten is gyorsan ismert lett, így rengeteg helyre hívták, gyakorlatilag körbeutazta a világot, szinte minden fontos partyn játszott és mindenhol felejthetetlen szettel ajándékozta meg a közönséget. Több ízben járt és játszott Magyarországon is.

    Ezután csak 1997-ben jelentkezett az "Ur Life" című számával mely már másfajta zenei érzelmeket közvetített, majd 1998-ban adta ki a No Hide No Run című albumát.

    Ezután hosszú időre eltűnt, majd 2002 októberében jelentette meg új maxiját mely a Snow in July címet viselte, majd ezt követte a ChaCha Maharadsha 2003 májusában.

     Napjainkban Marusha a diplomáciába is belekóstolt, felemelte szavát a szegények valamint az afrikai országok megsegítéséért is.

Főbb albumok:
Raveland (1994)
Wir (1995)
No hide no run (1998)